Volba výletního cíle na tento víkend je pro železniční příznivce jasná. Jindřichův Hradec

30.09.2022 07:01

Volba výletního cíle na nastávající víkend je pro železniční příznivce jasná. Je jím Jindřichův Hradec a dvě odsud vedoucí úzkorozchodné tratě: 228 do Obrataně a 229 do Nové Bystřice. Jde zřejmě o nadlouho poslední možnost vidět na úzkokolejkách vlaky v provozu.

Poslední vlak před přerušením provozu by měl v neděli vyjíždět z Jindřichova Hradce v 15:23 do Nové Bystřice a v 17:06 do Obrataně. Následovat by měl ještě jeden večerní vlak (19:06) s koncem v Kamenici nad Lipou. Internetový jízdní řád Idos nicméně ukazuje běžný provoz vlaků JHMD i v dalších dnech bez zmínky o náhradní dopravě.

Sama firma o možném konci provozu vlaků a způsobu zajištění dopravy počínaje pondělím 3. října cestující nijak neinformuje. Její internetové stránky jsou minimálně od středy nefunkční a žádné informace dnes nebyly ani ve stanicích a zastávkách. Kraj Vysočina resp. cestující využívající dopravní spojení zajišťované JHMD se tak dostávají do nepříjemné situace, kdy není jasno, jak bude spojení od 3. října objednaným dopravcem zajištěno.